HVB

Om oss

Välkommen till HVB

Om oss

Anton HVB finns sedan 1 mars 2021 i Kristianstad där vi har närhet till våra Antonskolor. Vårt HVB är startat utifrån ett utbildningsföretag, AntonUtbildning, som bedrivit grundskolor i Kristianstad i flera års tid. Vi erbjuder HVB och skola i nära samverkan.

Vår målgrupp är barn i åldersgruppen 13-17 år med en psykosocial- och beteendeproblematik. De har haft det tufft i skolan och i hemmiljö med sin relation med vuxna och kompisar. Vår målgrupp upplevs otrygga i sin identitet och i relation till andra. De har kanske en diagnos inom neuropsykiatri eller annan psykiatrisk diagnos.

Vår övertygelse är att “trygga barn lär sig bättre”. Vi är också helt övertygade om att skolan är en friskhetsfaktor för barn och ungdomar. Vi vill därför erbjuda en trygg miljö för våra boende på Anton HVB, med mycket struktur och förutsägbarhet med trygga, välutbildade vuxna, så att de boende kan tillgodogöra sig sin skolgång igen.

Vår miljö skall vara studiemotiverande där studier och behandling går hand i hand. Vi tror att fritidsaktiviteter är motiverande och välbehövligt för välbefinnande. Vårt HVB ligger i Kristianstad där de boende har tillgång till ett rikt utbud av fritidsaktiviteter och närhet till våra Antonskolor.

Våra skolor, Antonskolan Blekedamm och Antonskolan Österäng, ligger i Kristianstad och de boende på AntonHVB erbjuds plats på en av våra skolor. Vi tror att en nära samverkan mellan skola och HVB är helt avgörande för de boendes studier under boendetiden